Sopta nakon sastanka s Plenkovićem: “I ove godine održavat ćemo liniju Zadar-Ancona, no vidjet ćemo u kojem obliku”

Foto: Facebook

ZADAR – Na sastanku premijera Andreja Plenkovića s predstavnicima Grada Zadra i Županije bio je i direktor Jadrolinije David Sopta, pa je jedna od tema bila i privremeno obustavljena trajektna linija Zadar-Ancona. 

Podsjetimo, Jadrolinija tu liniju u sezonskom izdanju nije uopće uvrstila u red plovidbe. Pod geslom “Povezujemo talijansku i hrvatsku obalu u 2022. godini”, državna brodarska putnička kompanija oglasila je prodaju na međunarodnim linijama Dubrovnik – Bari, od travnja do kraja studenog i Split – Ancona – cijelu godinu.

Kakva je budućnost linije, za koju je uslijed pandemije koronavirusa palo zanimanje talijanskih gostiju, otkrio je za Radio Zadar direktor nacionalnoga linijskog brodara. Sopta je rekao kako je ta linija važna ne samo za zadarski kraj, nego i za gospodarstvo Hrvatske, jer nam je Italija važan gospodarski partner.

– Mi u tom kontekstu želimo iznaći jedno pametno, dugoročno i financijski održivo rješenje te mislimo da ćemo u skoro vrijeme s resornim ministarstvom iznaći takvo rješenje. Znači, međunarodnu liniju ćemo i ove godine održavati, no vidjet ćemo u kojem obliku. Nakon određenih konzultacija dat ćemo jedno pametno rješenjerekao je David Sopta.

Hoće li u skorije vrijeme ponovno početi prometovati ova važna linija koja spaja Zadar i Anconu ostaje tek vidjeti.

I.B.