1 min. čitanja

RAZRIJEŠEN MISTERIJ STAR 30 GODINA Hrvatski pomorac je živ i nalazi se u Španjolskoj!

RAZRIJEŠEN MISTERIJ STAR 30 GODINA Hrvatski pomorac je živ i nalazi se u Španjolskoj!
Foto: Youtube / Screenshot / Nestali.gov.hr

STON – Pomorac Petar Marčinko koji je iz Čepikuća nestao prije 30 godina živ je i nalazi se u Španjolskoj! Upravo je ovog tjedna Policijskoj upravi dubrovačko-neretvanskoj stigla potvrda međunarodnih institucija s kojima su surađivali na provjeri dokumenata koji su se 30 godina nakon Marčinkova nestanka misteriozno pojavili u Policijskoj postaji Ston na njegovo ime.

Upravo je o ovom pronalasku DuList pisao u svom tiskanom izdanju sredinom prosinca, a tada su iz Policijske uprave istaknuli da su dokumente zaprimili službenim putem preko Veleposlanstva Hrvatske u Španjolskoj te da je potrebno utvrditi Marčinkov identitet te vjerodostojnost pristiglih dokumenata, piše Du List.

Kako se doznaje iz Policije, obitelj je obavještena o Marčinkovu pronalasku i potvrdi identiteta te će on biti izbrisan iz evidencije nestalih osoba. Javnosti su kao i Marčinkovim sumještanima u Čepikućama još uvijek ostali skriveni motivi njegova odlaska i ostanka u Španjolskoj preko 30 godina bez da se javio svojima ili se pak poželio vratiti doma.

Petar Marčinko se kao 39-godišnjak u travnju 1992. iskrcao s broda ‘Dubrovnik’ u španjolskom Gijónu i otada mu se izgubio svaki trag. U rodnim Čepikućama više ga iza toga nisu nikada vidjeli te su im glavama prolazile razne pretpostavke pa čak i onaj najcrniji scenarij – da više nije među živima.

I.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.