NEVJEROJATNO Kruzer zbrisao zbog neplaćenih milijunskih računa za gorivo!

Foto: Crytsal Cruises

Kruzer sa 700 putnika i članova posade skrenuo je s planirane rute pristajanja u luci Miami, kako bi pobjegao od naloga za zapljenu plovila, zbog  neplaćenih računa za gorivo u iznosu od preko 1,2 milijuna dolara!

Crystal Symphony, koji se trebao vratiti u Miami u subotu kako bi završio 14-dnevno krstarenje Karibima, umjesto toga skrenuo je u Bimini na Bahamima, gdje je pristao u subotu navečer.

Elio Pace, britanski glazbenik koji nastupa na brodu Crystal Symphony, rekao je za Daily Mail da je na brodu bilo oko 300 putnika, kao i 400 članova posade, je brojka koja održava teško stanje kruzing industrije koja je teško pogođena u pandemiji.

Matična tvrtka Genting Hong Kong podnijela je zahtjev za likvidacijom tvrtke uz upozorenje da neće “uskoro neće moći platiti svoje dugove”.

Sada se putnici trude ponovno rezervirati svoje daljnje putovanje nakon što je njihov dolazak u južnu Floridu odgođen, a posada se suočava s mračnom perspektivom gubitka posla jer se tvrtka u čijem je vlasništvu kruzer suočava s likvidacijom.

Crystal Symphony krenuo je iz Miamija 8. siječnja na svoje dvotjedno krstarenje i sve se odvijalo glatko do srijede, kada su Crystal Cruises neočekivano objavili da obustavljaju rad barem do travnja.

– Ovo je bila iznimno teška odluka, ali razborita s obzirom na trenutno poslovno okruženje i nedavna događanja s našom matičnom tvrtkom Genting Hong Kong – rekao je Jack Anderson, predsjednik Crystal-a, u izjavi o odluci o prekidu svih krstarenja.

Pace je za DailyMail.com rekao da je vijest zaprepastila putnike i posadu, ali da su normalno nastavili raditi svoj posao, te da je čak izveo svoj glazbeni nastup prema rasporedu.

– Ovo je bio šok za sve. Bilo je prilično izvanredno biti u poziciji da moram nastupati pred ljudima, sa spoznajom da je tvrtka otišla u likvidaciju.

Gotovo istodobno s vijestima o propasti tvrtke, dobavljač goriva Peninsula Petroleum Far East uložio je žalbu na Floridi tražeći nalog za zapljenom kruzera Crystal Symphony, po američkom zakonu o admiraliteta. Tvrde da dug iznosi ukupno 4,6 milijuna dolara, a milijun se pripisuje kruzeru Crystal Symphony.

Kruzer će biti zaplijenjen čim se usidri u bilo kojoj američkoj luci. Putnici su morali prenoćiti na Bahamima i čekati da stigne trajekt koji će ih za dva sata prevesti na Floridu u luku Fort Lauderdale.

Pace je krivnju za fijasko izravno svalio na Genting Group, koji je dio većeg konglomerata koji također uključuje Genting Maleziju i Genting Singapur.

Kompanija, koju kontrolira malezijski tajkun Lim Kok Thay, teško je pogođena pandemijom COVID-19.

No, britanski glazbenik se upitao zašto vlasnička grupa nije mogla platiti ono što duguje ili se suočiti s posljedicama u Miamiju, kako bi izbjegla ogromne neugodnosti za svoje goste.

– Mogu si priuštiti da se brinu o tim ljudima. Na ljudskoj razini, zašto se ljudi ovako ponašaju, zašto ne mogu pomoći?

Grupa Genting inače posjeduje lanac rekreacijskih parkova Resorts World kao i 30 kockarnica diljem Ujedinjenog Kraljevstva.

Genting je prijavio neto gubitak od 238 milijuna dolara za razdoblje koje završava lipnjem 2021., u usporedbi sa 742,6 milijuna dolara gubitka za isto razdoblje 2020.

Genting Hong Kong je navodno zaustavio isplate dugova od gotovo 3,4 milijarde dolara 2020. godine.

D.G.