HGSS-ovci spasili dva unesrećena psa na Biokovu i Braču

Foto: HGSS

Gorska služba spašavanja protekla dva dana izvela je odvojene akcije spašavanja dva psa, koja su zaglavila na nepristupačnim terenima. Na sreću, obje životinje prošle su bez većih ozljeda. 

HGSS-ova ispostava Split zaprimila je u utorak navečer dojavu od Udruge za zaštitu životinja Bračke šape, da je u jamu Konjska glava na Braču upao pas.

Foto: Jama Konjska glava na Braču/HGSS

Riječ je inače o jami koja je pretrpana raznim toksičnim otpadom, uključujući i stari tvornički otpad pa su se HGSS-ovci do unesrećene životinje spuštali s bocama u kojima se nalazi komprimirani zrak. Na svu sreću, spašavanje je izvedeno uspješno.

Druga akcija odvijala se na južnim padinama Biokova iznad Zaostroga. Vlasnik lovačkog psa alarmirao je makarski HGSS, nakon što su mu stanovnici Zaostroga-Gornjeg Sela dojavili da čuju neobično zavijanje s litica. Spomenuti pas je, naime, 12 dana prije toga zalutao tijekom lova.

Foto: Facebook/HGSS Makarska

Gorska služba spašavanja locirala ga je na litici, zaglavljenog među stijenama. I ova akcija spašavanja izvedena je uspješno, a pas je vraćen vlasniku.