VIKEND KUPANAC Ni bura, ni samo 11 stupnjeva u moru i zraku ovim Zadrankama i Zadranima ne smeta

Foto: Vladimir Šetka

ZADAR – Skupina Zadrana već neko vrijeme svake subote u podne prakticira zimsko kupanje u moru. Na plaži Borik na Puntamici danas im se pridružilo i desetak turista iz Meksika, Brazila i nekoliko europskih zemalja, donosi Radio Zadar.

Nije im smetala ni temperatura mora od 11 stupnjeva, koliko je u tom trenutku bilo i u zraku, a ni jaka bura.

– Slučajno ste me ulovili sada ovdje, skupila se ekipa iz Zadra, naš Dragi Jurjević, inače trkač, povukao je inicijativu da se kupamo u moru, došlo je nešto nas Zadrana, a skupilo se i stranaca koji su tu. Što da kažem, lipo je, ledeno je-A zašto se kupamo? Zato što smo zdravi, zato što smo veseli, zato što smo puni adrenalina, ku’š bolje – rekao  je Tomislav Travica.

A stranci nakon izlaska iz mora i nisu bili previše pričljivi. Očito im je bura nakon izlaska iz mora bila neugodnija nego što su mislili. Za Dragog Jurjevića ništa novo kupati se po ovakvoj hladnoći.

Foto: Vladimir Šetka

– Ugodno je. Čak je neugodniji vitar sam. Doslovno mi je ledenije vani, nego unutra. Ali opet, kupali smo se i na Paklenici prije tjedan dana, gdje je bilo šest stupnjeva, tako da je ovo sasvim OK –  kaže Dragi.

Vladimir Šetka/HRT Radio Zadar