1 min. čitanja

Tuga u HGSS-ovoj stanici Orebić – Napustio ih 16-godišnji četveronožni kolega

Tuga u HGSS-ovoj stanici Orebić – Napustio ih 16-godišnji četveronožni kolega
Foto: HGSS/Facebook

OREBIĆ – Tko nikad nije živio s kućnim ljubimcem, teško može razumijeti bol i tugu koja nastane nakon što životinja ugine. Pogotovo ako je riječ o četveronožnom čupavcu. Bez jednog takvog vjernog prijatelja i kolege ostali su HGSS-ovci u Orebiću.

Ekipa iz Hrvatske gorske službe spašavanja oprostila se dirljivom porukom na svojoj Facebook stranici od 16-godišnjeg Bepa, potražnog psa stanice u Orebiću, koji ih je nedavno napustio.

– Naš Bepo, potražni pas HGSS stanice Orebić, naša legenda, pas s prednjeg sica, naše veliko srce i još veća maza napustio nas je u šesnaestoj godini života. Za njim je nebrojeno akcija, spašenih života, vježbi, loptica, suza radosnica i sada velika tuga. Ostavio je otiske svojih veselih šapa na svima koji su ga poznavali. Bepo hvala ti! Sada trči bezbrižno, sva prostranstva su tvoja – napisali su HGSS-ovci za svog Bepa.

Potražni psi, koji uz svoje vodiče čine potražni tim, neizostavan su dio svake akcije traganja. Zbog svog hiperosjetljivog njuha mogu detektirati osobu pod ruševinama, pod zemljom, u vodi ili pod snijegom. U petrinjskom potresu upravo su psi HGSS-a detektirali 6 osoba pod ruševinama.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.