Želite naučiti vezati mornarski čvor? Evo prilike

Foto: Pixabay/Ilustracija

SUTIVAN – U sklopu projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” Turistička zajednica općine Sutivan organizira niz radionica kroz koje možete naučiti neke od “tajni” ribarskog/pomorskog zanata.

Prva takva radionica održat će se u subotu, 19. veljače s početkom u 11 sati u sportskoj dvorani Sokolana u Sutivanu na otoku Braču. Riječ je o besplatnim radionicama, a na prvoj od ukupno 3 planirane radionice, polaznici će učiti vezati mornarski čvor.

Foto: Pixabay

Radionica će se sastojati od interaktivnog predavanja, a polaznici će uz printani materijal dobiti i konop na kojem će vježbati vezanje mornarskih čvorova te video materijal uz čiju pomoć će kasnije moći usavršiti svoju novu vještinu.

Za radionice je potrebna prethodna prijava, koju je moguće obaviti u uredu Turističke zajednice Sutivan, do petka 18. veljače do 12 sati. Maksimalan broj polaznika je 35.

Radionica je dio projekta “Nauka i lavura o stivanskom brodovlju” kojeg provodi Turistička zajednica Općine Sutivan. Projekt je odobren na natječaju LAGUR-a Brač, a sufinanciran je sredstvima iz Europskog fonda za pomorstvo i ribarstvo. Ukupna vrijednost projekta je 172.637,72 kuna, od čega Europska Unija sufinancira 85%, a Republika Hrvatska 15%.

J.K.