FOTO/VIDEO Putnik pronađen živ nakon tri dana požara trajekta u Jadranu – Traga se za još 11 osoba!

Foto: Youtube / Screenshot / Twitter

Trećeg dana nakon požara koji je zahvatio trajekt Euroferry Olympia koji je plovio iz Grčke u Italiju, jedan od nestalih putnika pronađen je živ, rekao je dužnosnik grčkog ministarstva pomorstva. Jedanaestero putnika i dalje se smatra nestalima, izvijestio je u subotu grčki državni radio.

Muškarac je uočen na krmi broda i stupio je u kontakt sa spasiocima, rekao je dužnosnik. Prema prvim informacijama, radi se o Bjeloruskom državljaninu.

https://twitter.com/AnAthenianToLDN/status/1495302091098791936?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1495302091098791936%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_&ref_url=https%3A%2F%2Fpublish.twitter.com%2F%3Fquery%3Dhttps3A2F2Ftwitter.com2FAnAthenianToLDN2Fstatus2F1495302091098791936widget%3DTweet

Ukupno 241 putnik i 51 posada bio je na brodu kada je u petak rano ujutro izbio požar na brodu Euroferry Olympic pod talijanskom zastavom na putu od grčke luke Igumenica do talijanske luke Brindisi.

Evakuirana je većina od 280 ljudi koji su smješteni na obližnji otok Krf.

Zapovjednik grčke civilne službe Giorgos Mitsis kazao je da su timovi spasilaca počeli očajavati.

Operacija spašavanja putnika koji još nisu nađeni, a nalaze se na popisu putnika, otežana je zbog ekstremnih temperatura na palubi talijanskog broda.

– Ne možemo ništa poduzeti, izvan broda izmjerena je temperatura od 600 stupnjeva – kazao je Mitsis.

Krfski tužitelji u subotu su započeli istragu. Prema navodima s radija, kapetan i časnici Euroferry Olympije su na Krfu i tamo će biti ispitani. Zasad nitko nije uhićen.

Prema nepotvrđenim izvješćima, među nestalim putnicima je sedmero iz Bugarske, troje iz Grčke i po jedna osoba iz Turske i Litve, prenosi N1.

Smatra se da su vozači možda odlučili spavati u svojim vozilima, a ne u prenatrpanim brodskim kabinama, tvrde kamiondžije koje je u subotu intervjuirala grčka državna TV. Vozači i rođaci nestalih kritizirali su uvjete na Euroferry Olympiji u intervjuima za grčke medije, javlja BBC.

Objavljeno je da je brod, obavijen dimom, otplutao do sjevera Krfa, uz albansku obalu, a brodovi tegljači kontroliraju njegovo kretanje.

Dosad je spašeno oko 280 ljudi, od kojih je devetero zadobilo lakše ozljede, a jedna je osoba hospitalizirana zbog udisanja dima, izvijestio je državni radio.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

VIDEO: DRAMA NA MORU Zapalio se trajekt koji je plovio prema Italiji