PRETRAGE KUĆA I POSLOVNIH PROSTORA Policija privela dilere iz Pirovca, Murtera, Zagreba i Sesveta

MURTER/PIROVAC – Zajednička istraga šibenske i zagrebačke policije dovela je do privođenja pet osoba koje su na području Pirovca, Murtera, Zagreba i Sesveta neovlašteno proizvodili i prodavali drogu.

U Službi kriminalističke policije, Odjelu kriminaliteta droga, dovršeno je kriminalističko istraživanje nad pet osoba starosti 23, 47, 48, 55 i 61 godinu osumnjičenima za neovlaštenu proizvodnju i promet drogama.

U suradnji policijskih službenika Policijske uprave šibensko-kninske i Policijske uprave zagrebačke, temeljem prethodno prikupljenih saznanja, kao i ranijih postupanja policijskih službenika od prosinca 2021.g. te ishodovanim Nalozima Županijskih sudova u Šibeniku i Zagrebu kojima su 22. veljače obavljene pretrage pet stambenih objekata i jedan poslovni prostor na području Pirovca, Murtera, Zagreba i Sesveta koje koriste osumnjičeni, zajedno sa zatečenim stvarima kod njih, ukupno je pronađeno i oduzeto:

– 1092,6 grama droge kokain,

– 52,1 gram punila za miješanje s drogom kokain,

– pištolj cal. 9 mm,

– 25 streljiva cal. 9 mm,

– 29 streljiva za plinski pištolj,

– 4 digitalne vage,

– veća količina novca u kunama i eurima.

Osumnjičeni su uz kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Šibeniku predani pritvorskom nadzorniku Policijske uprave šibensko-kninske.

D.G.