NOVA AKCIJA U VRUJI Priprema se veliko čišćenje i pošumljavanje devastirane uvale

Foto: Youtube / Screenshot

Nakon prošlogodišnjeg pokretanja Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode, tijekom kojeg je upozoreno na bespravnu gradnju od strane privatnog poduzetnika, devastirana uvala Vruja uskoro bi mogla dobiti novi, zeleniji izgled. Idući mjesec tamo se sprema velika akcija pošumljavanja. 

Organizatori spomenutog festivala ovaj put u Vruji organiziraju veliku akciju pošumljavanja i čišćenja, a u tome ih podržavaju Grad Omiš, Općina Brela i Općina Zadvarje. Ovo je, kažu, prvi put da su se jedinice lokalne samouprave koje teritorijalno dijele Vruju, okupile u jednu ovakvu radnu akciju.

No kako bi pošumljavanje i čišćenje Vruje bilo uspješno za isto su potrebni i volonteri pa organizatori pozivaju sve zainteresirane da se pridruže akciji 12. ožujka u 9 sati. 

– Svi ste pozvani. Bez obzira na prethodno znanje o čišćenju (ej, ima i takvih!), bilju i sađenju, dođite, ponesite dobro raspoloženje i još bolje patike, nešto za prigristi i bocu vode, po mogućnosti koju vrećicu za smeće, a mi vam nudimo puno najčišćeg morsko-planinskog zraka, pozamašne doze vitamina D izravno iz sunca i more dobre zabave. Dan proveden u prirodi uvijek je dobra ideja – stoji u pozivu na službenoj Facebook stranici.