1 min. čitanja

Gotovo 270 ribolovaca spašeno s odlomljene ledene sante

Gotovo 270 ribolovaca spašeno s odlomljene ledene sante
Foto: MZIS RU

Grupa ribolovaca, među kojima je bilo i žena, našla se na ledenoj plohi koja se odvojila od obale u blizini sela Starodubskoye, u na ruskom otoku Sahalin, izvijestilo je Ministarstvo za izvanredne situacije Rusije. U pomoć ribarima odmah su krenuli spasitelji.

Na kilometar i pol od obale odlomilo se ledeno polje. Zbog toga je duž obale nastala pukotina širine 5-6 metara, iza koje su se našli ribolovci amateri.

– Ribolovci su otplutali zajedno s ledenom plohom koja se odlomila na jugu Sahalina. Akcija spašavanja uspješno je završena u petak kasno navečer – javlja press služba ruskog Ministarstva za izvanredne situacije.

– 267 ribara amatera spasili su djelatnici Ministarstva za izvanredne situacije u regiji Sahalin. Svi su ribari dovedeni na obalu uz pomoć spasilačke lebdjelice Khivus i čamaca Favorit – stoji u poruci.

Foto: MZIS RU

Kako je objavljeno, u petak poslijepodne u okrugu Dolinsky, 1,5 km od obale, nastala je pukotina široka 5-6 metara u brzom ledu. Na otkinutom komadu leda bili su zaljubljenici u pecanje na ledu.

Akcija spašavanja trajala je gotovo 8 sati.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.