1 min. čitanja

Priprema se velika akcija čišćenja splitskog podmorja

Priprema se velika akcija čišćenja splitskog podmorja
Foto: UPA Rostrum Split

SPLIT – Klub podvodnih aktivnosti Delfin iz Splita te novoutemeljeni klub podvodnih aktivnosti Iglun iz Jesenica organiziraju ronilačku ekološku akciju čišćenja splitskog akvatorija “Split-Poljud 2022.”, kojom će se ujedno obilježiti i 50. obljetnica osnutka ronilačkog kluba Delfin.

Ekološka akcija obuhvatiti će cjelokupni akvatorij uvale Poljud, od sportske lučice SNRD Poljud, HVK Mornar, SRD Orada, SNRD Mornar, PVD Mornar,  SRU Marjan i HVK Gusar. Akcija je planirana za subotu, 26. ožujka u vremenu od 10 do 13 sati. U slučaju lošeg vremena, akcija se prebacuje na 2. travnja, prenosi portal Gorgonija.

Inače, područje koje će biti obuhvaćeno ovom velikom ekološkom akcijom je poznati podmorski arheološki lokalitet Poljud – Spinut antičke luke Asphalatosa, na kojem su pronađene ostaci antičke obale – drveni piloni, kameni blokovi i brojne amfore.

Arheološka istraživanja na ovom se području provode od 1975. godine, a za otkriće nalaza i neposrednu zaštitu lokaliteta zaslužni su ronioci amateri iz Podvodno istraživačkog kluba Mornar.

Na akciju čišćenja podmorja pozvani su svi koji to žele, a detaljne upute kome se javiti i prijaviti svoj dolazak možete pronaći OVDJE.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.