1 min. čitanja

Na riječkom Korzu postavljena restrospektivna izložba o jednom od najdugovječnijih veslačkih klubova u Hrvatskoj

Na riječkom Korzu postavljena restrospektivna izložba o jednom od najdugovječnijih veslačkih klubova u Hrvatskoj
Foto: Grad Rijeka

RIJEKA – U povodu 100. obljetnice Veslačkog kluba Jadran Rijeka, na Korzu je postavljena retrospektivna izložba o dugoj povijesti ovog kluba. Izložba fotografija posvećena je najznačajnijim događajima, uspjesima i najuspješnijim pojedincima Veslačkog kluba Jadran.

Ovo je tek jedan u nizu događaja koje ovaj klub priprema u ovoj godini kako bi obilježili jubilarnu obljetnicu.

– Mi ćemo tijekom cijele ove godine brojnim programima i manifestacijama obilježavati našu veliku godišnjicu, a u prosincu planiramo predstaviti i monografiju. Prvo događanje je već ove subote kada će se u dvorani Centra Zamet održati Otvoreno prvenstvo Hrvatske u ergometrima na koje nam stižu najbolji veslači i veslačice iz Hrvatske i okolnih zemalja – najavio je predsjednik Veslačkog kluba Jadran Ivo Zrilić.

Veslački klub Jadran Rijeka slijednik je veslačkih klubova Rožnica, Uskok i Vila osnovanih na Sušaku početkom 20. stoljeća. Godine 1949. svi sušački i riječki veslački klubovi objedinjuju se u Veslački klub Jadran Rijeka.

Tijekom 100 godina uspješnog rada kroz klub je prošlo nekoliko tisuća djece i mladih iz Primorsko – goranske županije, a njegovi članovi nastupali su na svim vrstama veslačkih natjecanja ostvarujući zapažene rezultate. Klub danas broji stotinjak stalnih članova, a izložba na riječkom Korzu otvorena je do 9. ožujka.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.