KRIVA JE ŽELJEZNICA Luka Rijeka lani je imala manji promet, ali veću dobit

Foto: Luka Rijeka

RIJEKA – Luka Rijeka d.d. u prošloj je godini ostvarila ukupan promet od dva milijuna i 252,8 tisuća tona tereta, što je sedam posto manje nego u 2020. godini, objavljeno je na stranicama Zagrebačke burze, u izvješću o poslovanju tvrtke u prošloj godini.

Ukupni prihodi Luke Rijeka d.d. u prošloj su godini iznosili 197.176.497 kuna, dok su rashodi bili 192.811.567, uz dobit prije oporezivanja u iznosu od 4.364.930 kuna. Time je Luka Rijeka, unatoč manjem prometu nego u prethodnoj godini, ostvarila deset milijuna veće prihode, uz pozitivan rezultat, za razliku od 2020. godine koju je tvrtka završila s minusom od tri i pol milijuna kuna, piše Novi list.

Predsjednik uprave Luke Rijeka, Duško Grabovac, zadovoljan je ostvarenim rezultatima.

– Iza nas je teška godina, u kojoj smo otežano poslovali zbog provedbe CEF projekata na rekonstrukciji i unapređenju infrastrukture u riječkom i bakarskom lučkom bazenu. Unatoč opsežnim građevinskim radovima, imali smo rast generalnog tereta u riječkom bazenu, ali je istodobno smanjen promet rasutih tereta u Bakru.
Do pada je došlo prvenstveno uslijed nedostatka kapaciteta na željeznici, odnosno u HŽ Cargu, za prijevoz rasutih tereta od terminala prema krajnjem kupcu, kao i smanjenog kapaciteta pruge i graničnog prijelaza s Mađarskom, zbog radova, pa smo bili primorani odbiti dio teretarekao je Grabovac.

Marinko Glavan