1 min. čitanja

Pogledajte virtualnu izložbu fotografija o prilovu na Mediteranu

Pogledajte virtualnu izložbu fotografija o prilovu na Mediteranu
Foto: Facebook

Prilovi na Mediteranu, ali i u Jadranu, predstavljaju ozbiljnu prijetnju biološkoj raznolikosti ovih dvaju mora. Svake godine u ribarskim mrežama stradaju na tisuće morskih kornjača, morskih pasa, tuljana, kitova, raža, koralja i spužvi, a mnoge od navedenih vrsta spadaju u najugroženije morske organizme.

Riječ je o vrlo ozbiljnom problemu zbog kojeg su mnoge morske životinje dovedene praktički pred izumiranje, upozoravaju morski biolozi koji su tijekom godina snimili brojne fotografije na kojima se vide neke od najugroženijih morskih organizama koji su slučajno uhvaćeni u ribarsku mrežu prilikom njezinog potezanja.

O toj problematici govori i virtualna izložba fotografija u sklopu projekta MedBycatch, pod nazivom “Zajednički rad na smanjenju prilova na Mediteranu”, koja se otvara sutra u 17 sati u povodu Svjetskog dana divljih vrsta.

Cilj izložbe je skrenuti pozornost na zajedničke napore u očuvanju ugroženih morskih vrsta, a koje zajednički provode lokalne zajednice, ribari te nevladine organizacije iz Tunisa, Maroka, Turske, Italije i Hrvatske. Mnogobrojnim zajedničkim akcijama, među koje spada i ova izložba, želi se zaštititi ranjive vrste, ali i potaknuti konstruktivna rasprava za pronalazak najboljeg rješenja za održivo ribarstvo na Mediteranu.

Više o izložbi možete pogledati OVDJE.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.