1 min. čitanja

Predstavljena utrka “Ultra trail Dinarides”

Predstavljena utrka “Ultra trail Dinarides”
Foto: SDŽ

SPLIT – Šibensko-kninska i Splitsko-dalmatinska županija početkom lipnja bit će lokacije na kojima će se okupiti oko tisuću trkača u sklopu utrke ‘Ultra trail Dinarides’.

Riječ je o međunarodnoj trail utrci koja će se održati 3. lipnja u pet dužinskih kategorija. Trasa utrke prolazi cijelom dužinom planina Dinare i Kamešnice te obuhvaća područje Splitsko-dalmatinske i Šibensko-kninske županije.

– Želja nam je turizam disperzirati u dva smjera – teritorijalno i vremenski. U srpnju i kolovozu nije problem napuniti turistička središta, ali potrebno je Bogom dane ljepote iskoristiti i disperzirati turizam i u ruralne dijelove Splitsko-dalmatinske županije – izjavio je splitsko-dalmatinski župan Blaženko Boban koji tvrdi da je bitno proširiti ponudu i na mjesece prije i nakon špice turističke sezone.

Trkači će sasvim sigurno napajati oči na prirodnim krškim ljepotama, siguran je u to i šibensko-kninski župan Marko Jelić.

–  Ljudi na ove utrke dolaze zbog zaštićene i netaknute prirode, gdje se osjećaju u skladu s filozofijom svoga života. Oni tu osjećaju zdravi život i zdravu prirodu – izjavio je Jelić.

Utrku organizira udruga ‘Dinaridi trails’ iz koje navode da će im se ove godini pridružiti oko tisuću sudionika.

– Najduža kategorija će biti 175 kilometara i njezin start je na Kninskoj tvrđavi, a kategorija 120 kilometara starta s izvora Cetine. Iz Voštana starta maraton od 40 kilometara, a dvije kategorije od 10 i 20 kilometara su kružne utrke kojima će start i cilj biti u Sinju. Također, imat ćemo i dječje utrke koje će se održati u nedjelju – kazao je Ivan Marušić iz udruge “Dinaridi trails”.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.