1 min. čitanja

Pula kreće u projekt solarizacije javnih zgrada

Pula kreće u projekt solarizacije javnih zgrada
Foto: Pixabay

PULA – Najveći istarski grad okreće se “zelenoj proizvodnji” energije. Jučer je u gradskoj upravi održan sastanak na temu solarizacije krovova javnih zgrada na području grada.

Iako još nije formaliziran dogovor, u projektu će zajednički sudjelovati Grad Pula i Regionalna energetska agencija Sjeverozapadne Hrvatske (REGEA), koja će gradu pružiti tehničku podršku za pripremu dokumentacije.

Time će Grad Pula dobiti detaljnu razradu podataka za solarizaciju krovova, kao i uvid u ukupni potencijal javnih građevina za ugradnju fotonaponskih panela na krovove te primjenu solarne energije s ciljem stvaranja bitnih ušteda na računima za struju i smanjenju emisije stakleničkih plinova, stoji u priopćenju.

Solarizacija krovova dio je projekta PVMAX financiranog iz sredstava tehničke pomoći programa European Local Energy Assistance (ELENA) kojim upravlja Europska investicijska banka (EIB), a operativno će ga provoditi REGEA. Ukupna vrijednost projekta iznosi 1,98 milijuna eura, namijenjenih za pripremu tehničke dokumentacije.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.