2 min. čitanja

Velika radna akcija u Vruji, nazvana “Piknik”

Velika radna akcija u Vruji, nazvana “Piknik”
Foto: Igor Jakšić / Dalmacija danas

OMIŠ – Festival bespravne gradnje i devastacije prirode – Vruja ovu subotu, 12. ožujka organizira Radnu akciju duž uvale, a u sklopu nje priprema i gastronomski dio eventa, jednostavno nazvan Piknik.

Kuharsku palicu drži slastičarka Lena Šarić, pastry chefica koja je godinama stjecala iskustvo u vrhunskim restoranima s Michelinovim zvjezdicama diljem Europe, zatim splitska tvornica čokolade testirane na rock glazbenicima “Nadalina” i stoljetna prehrambena industrija “Kraš”.

Organizatori ističu da sama Radna akcija, iako ima ubojito ime, ne bi trebala nikome zadati žuljeve. Posjetitelji su slobodni doći samo na Piknik, donijeti dekicu, raširiti je na bespravnu cestu i uživati u sunčanom danu i ponajboljim hrvatskim delicijama.

“Sadit ćemo autohtono bilje i čistiti desetljećima nagomilavan otpad. Već sad nam je jasno da ćemo možda imati i previše volontera. Dolaze nam Čisteći medvjedići iz cijele države, Vruju će uljepšavati i mještani, tu je i nas par iz organizacije Festivala bespravne gradnje, pridružit će se i drugi ljubitelji betona, tako da posla ne bi trebalo biti previše. Što prije završimo, ostat će nam više vremena za Piknik kojeg jedva čekamo. Sve vas pozivamo! Bit će to veselo i nestrpljivi smo da isprobamo vrhunske slastice, a iznimno nam je drago da je chefica Lena prepoznala ovu akciju”, poručuju iz Festivala.

A brend Lene Šarić zove se I BAKE YOU TAKE. Na Vruji će tek biti predstavljen široj javnosti. Ponuda će pratiti svjetske slastičarske trendove.

Dodajmo da je Lena radila u paškom restoranu Boškinac u vrijeme kad je dobio Michelinovu zvjezdicu, a prije toga je stažirala u restoranu s tri Michelinove zvjezdice u Münchenu pod mentorstvom chefa Jana Hartwiga te pastry chefa Christiana Humbsa, te pohađajući masterclass tečajeve Tonija Rodrigueza i drugih poznatih pastry chefova.

Radna akcija i Piknik održavaju se pod pokroviteljstvom Općine Brela, u suradnji s Gradom Omišem i Općinom Zadvarje, što je prvi put u povijesti da su se jedinice lokalne samouprave koje teritorijalno dijele Vruju ujedinile u akciju za njenu dobrobit.

Subotnja događanja započinju u 11:30 sati, a detalje možete pratiti na Facebook stranici Festivala bespravne gradnje i devastacije prirode – Vruja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Velika Radna akcija na Vruji okuplja volontere iz cijele države
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.