1 min. čitanja

Proizvođači s Pelješca pozvani na radionicu o Eko certificiranju proizvoda

Proizvođači s Pelješca pozvani na radionicu o Eko certificiranju proizvoda
Foto: DNŽ

DUBROVNIK – Dubrovačko-neretvanska županija i Regionalna agencija DUNEA pozivaju male i srednje proizvođače s Pelješca na besplatnu radionicu “EKO CERTIFICIRANJE – ZNAČAJ NA TRŽIŠTU”. Radionica se održava u sklopu projekta TAKE IT SLOW, a na njoj će se govoriti o tehničkim aspektima i aspektima tržišta u ekološkoj poljoprivredi i proizvodnji, eko certifikatima te lancima dobave.

Radionica će se održati u utorak 5. travnja 2022. u Domu vinarske tradicije Putniković u 17 sati, a vodit će je dipl. ing. agronomije Ana Marušić Lisac, koja se više od dvadeset godina bavi kontrolom i certifikacijom ekološke poljoprivrede i proizvodnje. Aktivno radi i na promociji održivosti, regenerativne poljoprivrede i razvoja ruralnog prostora, s naglaskom na radu s malim proizvođačima, osobito na udaljenim i teže pristupačnim prostorima.

Foto: DNŽ

Za sudjelovanje na radionici potrebna je prethodna prijava na: mraic@dunea.hr ili broj telefona +385 (20) 638 451.

TAKE IT SLOW je strateški bilateralni projekt Hrvatske i Italije osmišljen s ciljem upravljanja i promocije Jadrana kao zelene, pametne i održive destinacije. Fokus projekta je na malim zajednicama na otocima, obali i unutrašnjosti uz Jadransko more koje su bogate materijalnom i nematerijalnom baštinom te koje su očuvale autentični životni stil prilagođen svom prirodnom okruženju.

Cjelokupni projekt vrijedan je više od 28 milijuna kuna od čega je 85 posto sredstava iz Europskog fonda za regionalni razvoj, a za Dubrovačko-neretvansku županiju na raspolaganju je 6,5 milijuna kuna. Projekt provodi Dubrovačko-neretvanska županija uz tehničku podršku Regionalne agencije DUNEA.

Više informacija o projektu nalazi se na web stranici agencije DUNEA.

K.B.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.