Novi skandal u HV-u: Splitski dočasnik u dvorištu napravio benzinsku postaju i prodavao gorivo

Foto: Dnevnik.hr / Screenshot

SPLIT – Novi skandal u Hrvatskoj vojsci. Na splitskom području priveden je stožerni narednik zbog nelegalne prodaje goriva. Cijeli slučaj još uvijek obavijen je velom tajne, a nadležni informacije daju na kapaljku.

Pripadnik specijalne postrojbe HV-a priveden je zbog sumnje u ilegalnu preprodaju goriva koju je organizirao u improviziranoj stanici kraj Splita, neslužbeno je potvrđeno iz više izvora Dnevniku.hr.

Ovaj dobro uhodan posao funkcionirao je na poziv. Prema informacijama do kojih su došli, dočasnik Hrvatske vojske gorivo je prodavao ispred obiteljske kuće. U dvorištu je imao improvizirani spremnik od dvije tisuće litara, s brojčanikom i pištoljem za lijevanje, a gorivo je prodavao povoljnije. I to dvije i pol kune niže od cijena na tržištu.

Istragu čije detalje ne otkrivaju, doznao je reporter Ivan Kaštelan za Dnevnik Nove TV, pokrenula je vojna policija i slučaj predala Ministarstvu unutarnjih poslova. Istraga bi trebala pokazati je li imao pomagača i kako je dolazio do goriva kada ga je prodavao za nižu cijenu od tržišne. U sve se uključilo i Državno odvjetništvo.

Policija u svojim dnevnim izvještajima nije obavijestila o ovom slučaju.

Nema ni odgovora što su Ministarstvo obrane, odnosno Glavni stožer, poduzeli protiv dočasnika, inače, pripadnika specijalne postrojbe s obzirom na to da je riječ o kaznenom djelu nedopuštene trgovine, ali i porezne prijevare.

Iz MORH-a nema odgovora ni koliko je osumnjičenik u sustavu oružanih snaga, je li pokrenut stegovni postupak, te hoće li nakon ovog ostati u vojsci.

D.G.