1 min. čitanja

Bura zatvorila Paški most, zimski uvjeti u Lici i Gorskom kotaru

Bura zatvorila Paški most, zimski uvjeti u Lici i Gorskom kotaru
Foto: Boris Kačan

Državni hidrometeorološki zavod izdao je upozorenje za pomorce zbog mjestimičnih udara bure i tramontane od 35 do 55 čvorova, na sjevernom Jadranu. U prekidu su katamaranske linije Mali Lošinj-Cres-Rijeka i Split-Brač (Milna)-Hvar-Korčula-Mljet (Pomena)-Dubrovnik, a za promet su zatvoreni Paški most i državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Hladna fronta u subotnjim večernjim satima stigla je do Dalmacije. Jako grmljavinsko nevrijeme oko 21.30 sati zahvatilo je šire trogirsko područje te se nastavilo kretati prema Kaštelima i Splitu. Na splitskom području pala je tuča koja je s nekoliko centimetara zabijelila podlogu.

Bura će kroz jutro slabjeti, a prema kraju dana i u noći i južnije. Još u početku na južnom Jadranu udari jugozapadnog vjetra 35-40 čvorova. More ponegdje 5. Nevere su moguće na južnom i manjem dijelu srednjeg Jadrana.

Zbog vjetra za sav promet zatvoreni su:

  • Paški most;
  • državna cesta DC54 Maslenica-Zaton Obrovački.

Na Jadranskoj magistrali (DC8) između Senja i Karlobaga zabrana je prometa za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina vozila), a između Karlobaga i Svete Marije Magdalene dodatno je zabrana za dostavna vozila i vozila s natkrivenim teretnim prostorom (I. i II. skupina vozila).

Jak vjetar puše na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između južnog dijela tunela Sveti Rok i čvora Maslenica, vozi se uz ograničenje brzine 40 km/h, no autocesta je otvorena za sve skupine vozila.

Kolnici su mjestimice mokri i skliski u većem dijelu zemlje. Mogući su odroni. U priobalju puše jaka bura, povremeno s olujnim udarima. Zimski su uvjeti na pojedinim državnim, županijskim i lokalnim cestama u Lici.

Zimski su uvjeti na cestama-zabrana je prometa za kamione s prikolicama i tegljače s poluprikolicama, a za ostala vozila obavezna je zimska oprema u Lici i Gorskom kotaru.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.