1 min. čitanja

Splitski vijećnici iz Centra traže da se firmi Nacional oduzme koncesija za plažu Bene

Splitski vijećnici iz Centra traže da se firmi Nacional oduzme koncesija za plažu Bene
Foto: Google Maps / Screenshot

SPLIT – Igor Skoko i Srđan Marinić, splitski gradski vijećnici stranke Centar, danas su od županijskih vlasti zatražili da tvrtki Nacional oduzmu koncesiju za plažu Bene, upozorivši da su na tom prostoru nezakonito izgrađeni objekti u kojima koncesionar ostvaruje profit.

– Postoji dovoljno razloga da se oduzme ta koncesija ili da se raskine ugovor o koncesiji – rekao je Igor Skoko na konferenciji za novinare.

Inače, prilikom odlučivanja o dodjeli 15-godišnje koncesije tvrtki Nacional za pomorsko dobro Bene u Park-šumi Marjan u ožujku 2018., oporbeni vijećnici naputili su sjednicu Skupštine Splitsko-dalmatinske županije, prenosi Index.

Naveli su kako se radi o “političkom tezgarenju” pošto je vlasnik tvrtke Nacional nećak bivšeg splitskog gradonačelnika Željka Keruma i sin tadašnjeg predsjednika Skupštine Petroslava Sapunara, člana Kerumove Hrvatske građanske stranke (HGS), koja je tada u koaliciji s HDZ-om imala većinu u županijskoj Skupštini.

– Ta dodjela koncesije je ostvarena političko-rodbinsko-poslovnom vezom – poručio je Srđan Marinić i dodao kako koncesionar u nezakonito izgrađenim objektima ostvaruje profit, ali i ne provodi mjere zaštite okoliša na prostoru Bena.

Marinić i Skoko zatražili su da se taj ugovor objavi nakon što se Marinić požalio Povjereniku za informiranje da mu Županija uskraćuje informacije o tom ugovoru i tako krši Zakon o pravu pristupu informacijama te su mu odgovorili da “davatelj koncesije nije dužan davati na uvid ugovore koncesija”.

– Prije dva dana od Povjerenika za informiranje dobio sam obavijest da razlozi Županije za uskraćivanje informacija o ugovoru o koncesiji nisu opravdani te da u roku od osam dana Županija treba riješiti taj predmet – kazao je Marinić.

Hina

PROČITAJTE JOŠ:

Obustavljen postupak protiv vlasnika Nacionala na splitskim Benama, jer je uklonio bespravno sagrađeni dio objekta
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.