2 min. čitanja

Zvijezde WRC-a u uživale na jedrenju u vodičkom akvatoriju

Zvijezde WRC-a u uživale na jedrenju u vodičkom akvatoriju
Foto: Predrag Vučković/Red Bull

Tri dana prije početka WRC Croatia Rallyja, zvijezde ovog globalno popularnog auto-moto sporta – Thierry Neuville i Adrien Fourmaux te domaći automobilistički aduti Viliam Prodan i Juraj Šebalj, u vodičkom su akvatoriju pod kormilom proslavljenih hrvatskih olimpijaca, braće Šime i Mihovila Fantele dobili priliku cestovne uvjete zamijeniti onim morskim te napuniti baterije adrenalinom uoči važne nadolazeće utrke.

Svega nekoliko dana prije početka jednog od najpopularnijih automobilističkih događaja u regiji, neki od istaknutih natjecatelja dobili su priliku isprobati svoje vještine jedrenja te na kratko volan zamijeniti kormilom. Iako su tijekom karijere stekli bogato iskustvo u svim tipovima cestovnih utrka – od asfalta, makadama, pa sve do snježnih i ledenih uvjeta, vrhunski reli vozači u Vodicama su dobili priliku iskusiti i čari utrkivanja na moru.

Foto: Predrag Vučković/Red Bull

Bila je to i jedinstvena prigoda za obilazak vodičkog akvatorija u jedrilicama klase ClubSwan 36, koje su poznate i kao najelitnija svjetska plovila za sportsko jedriličarstvo, a u rukama braće Fantela zvijezdama rallyja priušten je jedinstveni događaj.

Riječ je o jedrilicama koje mogu postići brzinu od 30 čvorova, a koje su idealne za buru i proljetno sunce, odnosno uvjete kakvi su dočekali rally vozače u vodičkom akvatoriju.

Foto: Predrag Vučković/Red Bull

– Drago mi je da smo predstavili naš sport i da su sva četvorica vozača dobili priliku upravljati brodom, uz jaku buru koja je cijelo iskustvo učinila još zanimljivijim – kazao je Šime Fantela.

Ovaj uvodni događaj u WRC tjedan, uz domaćinstvo ACI marine Vodice, organizirao je Red Bull u suradnji s WRC Croatia Rallyjem te uz podršku Grada Vodica i Turističke zajednice Vodica.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.