Svjetska elita brdskog biciklizma okupirala kvarnerske otoke

Foto: Ivan Sardi

BAŠKA – Pobjednici prve etape 4Islands MTB stage race su tim Singer Racing, Martin Frey i Simon Stiebjahn s vremenom 2:49:58 u muškoj kategoriji i tim Allebike Canyon Northwave, Lejla Tanović i Stefanie Dohrn u ženskoj kategoriji s vremenom 3:30:41

Prva etapa na otoku Krku uključuje dionicu dugačku 71 kilometar i 1750 metara koja je krenula iz Baške na Krku, preko Mjesečevog platoa do mjesta Punat, Kras i Vrbnik te povratak u Bašku na cilj. Biciklisti su prolazili kroz stjenovite terene, uzbrdice, a penjanje na vrh otoka nagradilo ih je prelijepim pogledom na grad Krk. Martin Frey i Simon Stiebjahn iz Singer Racing Teama bili su na vrhu s najbržim vremenom kao i u prologu. U utrci ženske kategorije prve su stigle Lejla Tanović i Stefanie Dohrn iz tima Allebike Canyon Northwave s vremenom 3:30:41.

U kategoriji Mix pobjednici su Hans Becking i Naima Madlen Diesner, tim Buff megamo 2 s vremenom 3:41:55. U Kategoriji Master najbolji je tim Mondraker Blue Force, Tomi Misser i David Ruano Rimbau s vremenom 3:20:22, dok su u Grand Matsers najbrži bili Peter Vesel i Loris Tomat, tim Keindl sport s vremenom 3:28:50.

Sutrašnja, druga etapa seli na otok Rab. Start je predviđen u 10:45 sati iz Lopara, preko Fruga, Kampora, Kalifronta i Suhe punte do Raba.

4Islands MTB stage race petodnevna je etapna brdska biciklistička utrka čiji je osnovni cilj promocija brdskog biciklizma kao rekreacije, hobija, sporta i stila života. Ova godina razlikuje se od prethodnih po tome što je Ironman grupa otkupila kvarnersku utrku i predstavila “4Islands MTB race” kao dio svojih Epic series uz ostalih 7 utrka. Zahvaljujući vrhunskoj inicijativi domaćina te njihovoj ugodnoj dobrodošlici, napornom radu organizacijskog tima i sjajnoj suradnji s partnerima ostvaruje se sinergija sporta i van sezonskog turizma koja je u Hrvatskoj u svom najvećem usponu, a natjecatelji koji se vraćaju već nekoliko godina su to i prepoznali.