1 min. čitanja

Rusi tvrde: “Pogodili smo skladište stranog oružja kod luke Odesa” – Ukrajinici: “Ubili su bebu”

Rusi tvrde: “Pogodili smo skladište stranog oružja kod luke Odesa” – Ukrajinici: “Ubili su bebu”
Foto: Twitter

Ruska vojska je priopćila da je “visokopreciznim raketama pogodila veliko skladište oružja koje su ukrajinskim snagama poslale Sjedinjene Države i europske zemlje, blizu Odese, na jugu Ukrajine”.

Ruske “visokoprecizne rakete” pogodile su i stambenu zgradu u Odesi. Ukrajinski dužnosnici objavili su ranije u subotu da je lučki grad Odesa bio meta raketnih napada i da je poginulo najmanje petero ljudi, među njima tromjesečna beba budući da su rakete pogodile i stambeno područje.

“Ruske oružane snage su visokopreciznim i dalekometnim raketama danas izbacile iz stroja logistički terminal vojnog aerodroma blizu Odese u kojemu se čuvala velika pošiljka stranog oružja dopremljenog iz Sjedinjenih Država i iz europskih zemalja”, navodi se u priopćenju ruskog ministarstva obrane.

Ruske visokoprecizne rakete u subotu su pogodile 22 ukrajinska vojna objekta, napose tri skladišta oružja i streljiva blizu Iljičiovke i Kramatorska koja su uništena, navodi ministarstvo.

Isti izvor navodi da su ruske zračne snage u subotu izvele zračne udare na 79 ukrajinskih vojnih objekata, pogodivši 16 skladišta s topničkim oružjem i s gorivom.

Ruske snage su već granatirale Odesu, ali puno manje od drugih gradova poput Mariupolja, od kojih je većina danas u ruševinama nakon teškog ruskog bombardiranja.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.