1 min. čitanja

Spašeno pet osoba s prevrnute jedrilice, 17 nautičkih milja od Pule

Spašeno pet osoba s prevrnute jedrilice, 17 nautičkih milja od Pule
Foto: MMPI

PULA – U koordiniranoj akciji spašavanja, koja se odvijala u ranim jutarnjim satima u subotu, oko 17 nautičkih milja od Pule, spašeno je 5 osoba s prevrnute jedrilice.

Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru MRCC Rijeka zaprimila je 7. svibnja 2022. u 3:28 sati informaciju o prevrnutoj jedrilici „Canarino Furioso“ na položaju približno 17 nautičkih milja od Pule, na kojoj se nalazi pet članova posade.

U koordiniranu akciji spašavanja uključeni su MRCC Rijeka, Lučka kapetanija Pula, Obalna straža RH i obližnji brod malteške zastave „Tzarevich“.

Uslijed prevrtanja jedrilice, tri osobe nalazile su se izvan jedrilice, dok su dvije osobe ostale zarobljene u trupu jedrilice, radi čega je Lučka kapetanija Pula organizirala uključivanje ronioca u akciju spašavanja.

Foto: MMPI

Na mjestu pomorske nesreće, tri osobe koje su se nalazile izvan jedrilice spašene su privremenim smještanjem u spasilačku brodicu broda „Tzarevich“. Dvije osobe koje su se nalazile u „zračnom džepu“ trupa prevrnute brodice spašene su zahvaljujući roniocu.

U ranim jutarnjim satima svih pet osoba prevezeno je u Pulu plovilima Lučke kapetanije Pula i Obalne straže RH, izvan životne opasnosti su i organiziranim prihvatom preuzeti od strane hitne medicinske pomoći.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

DRAMA KOD ISTRE Prevrnula se jedrilica, djevojke iz utrobe broda spašavao ronilac: “Bilo je dosta filmski!”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.