Poziv na dostavu ponuda za brodski prijevoz putnika za Jadriju i Martinsku

Foto: Grad Šibenik

ŠIBENIK – Grad Šibenik objavio je Poziv na dostavu ponuda za nabavu usluge brodskog prijevoza putnika kružnom brodskom linijom Šibenik – Martinska te linijom Šibenik – Jadrija.

Iz Grada ističu kako se na ovaj način nastavlja promicanje multimodalnosti putnika na području grada povezujući različite interesne točke u Šibenskom zaljevu i predstavljajući brodski prijevoz kao učinkovitu dopunu drugim oblicima prijevoza u gradu.

Ističu kako su zadovoljstvo i pozitivne reakcije građana, ali i rasterećenje cestovnog prometa, s naglaskom na javni prijevoz, glavni razlozi ponovne uspostave brodske linije, koja se pokazala i kao odlična nadopuna turističkoj ponudi.

Usluga brodskog prijevoza putnika obavljat će se u razdoblju od 15. lipnja do 15. rujna 2022. godine. Kružna brodska linija plovit će na relaciji: Mandalina – Šibenik  – Martinska – Šibenik  – Mandalina, a brodska linija Šibenik – Jadrija plovit će na relaciji: Šibenik – Jadrija – Šibenik.

Definirane su i cijene karata koje će iznositi 10,00 kuna za kartu u jednom smjeru, odnosno 15,00 kuna za povratnu kartu za relaciju Mandalina – Šibenik – Martinska. Brodska linija Šibenik – Jadrija ima definiranu cijenu od 12,00 kuna za kartu u jednom smjeru, dok cijena povratne karte iznosi 20,00 kuna.

Prijevoz putnika obavljat će se sedam puta dnevno (polazak – povratak) na liniji Šibenik –  Martinska, a na liniji Šibenik – Jadrija devet puta (polazak – povratak) od 1. srpnja do 31. kolovoza te od 15. do 30. lipnja i od 1. do 15. rujna sedam puta. Provedeno je i Javno savjetovanje u kojem je prihvaćen prijedlog građana da se doda linija u 7 sati koja će ploviti u razdoblju od 1. srpnja do 31. kolovoza. Djeci do 6 godina starosti osiguran je besplatan prijevoz.

Dodatne informacije i objašnjenja mogu se zatražiti putem e-maila: domagoj.vranjic@sibenik.hr najkasnije do 24. svibnja do 14 sati. Rok za dostavu ponuda je 25. svibnja u 12 sati, a javno otvaranje ponuda je 27. svibnja u 13 sati u prostorijama Upravnog odjela za gospodarstvo, poduzetništvo i razvoj Grada Šibenika.

Više informacija informacija o navedenim brodskim linijama nalaze se na internet stranici Grada Šibenika.

J.K.