2 min. čitanja

Krila Oluje prezentirala program za 2022. godinu u punom sastavu od šest zrakoplova

Krila Oluje prezentirala program za 2022. godinu u punom sastavu od šest zrakoplova
Foto: Krila Oluje

ZEMUNIK – U vojarni „Pukovnik Mirko Vukušić“ u Zemuniku u ponedjeljak 16. svibnja 2022. godine održana je prezentacija programa za ovu godinu i predstavljanje dva nova člana akrobatske grupe Hrvatskog ratnog zrakoplovstva „Krila Oluje“.

„Krila Oluje“ u sezonu 2022. ulaze u punom sastavu od šest zrakoplova, a letački program izvodit će se u formaciji šestorke.

Foto: MORH

Nakon što su izveli ovogodišnji program, pilotima Krila Oluje uručena su Odobrenja i Certifikati o uvježbanosti programa 2022., a novim članovima, natporučniku Danijelu Rigi i poručniku Matiji Đurašinu, uručene su diplome.

Voditelj akrobatske grupe „Krila Oluje“ satnik Darko Belančić zahvalio je svima na potpori i podršci tijekom obuke novog sastava „Krila Oluje“, koja u sezoni 2022. imaju dva nova člana.

Darko Belančić – Foto: MORH

– Obuka je trajala sedam mjeseci. Bilo je naporno, bilo je uspona i padova, međutim jako mi je drago da stojim tu pred vama nakon što je program odrađen i zadaća izvršena. Nadam se da je program ispunio vaša očekivanja i opravdao uloženo povjerenje. Hvala puno svima na podršci, a posebno našim obiteljima koji su bili uz nas i bez kojih bi ovo bilo puno teže za obaviti. Hvala na strpljenju, razumijevanju i potpori – rekao je.

Novi članovi „Krila Oluje“, natporučnik Danijel Rigo i poručnik Matija Đurašin istaknuli su zadovoljstvo nakon leta.

– Izmiješane su emocije. Zadnje tri godine proveo sam s grupom kao komentator i već sam upoznat s radom grupe, ali naravno, san je svakoga tko uđe u tu grupu, da s njima i poleti. Ovo je bila poprilično teška zadaća, uz koju imamo i druge zadaće unutar naše eskadrile kao nastavnici letenja –  istaknuo je natporučnik Rigo.

Foto: MORH

Poručnik Đurašin rekao je da su pripreme bile izazovne i zahtjevne, ali da su, uz dobro vodstvo i dobre nastavnike, uspjeli pripremiti i odraditi službeni program za iduću sezonu.

– Ovo je novi korak u mojoj karijeri, u cilju unaprjeđenja moje letačke vještine – rekao je.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.