1 min. čitanja

Cijene nafte stabilne

Cijene nafte stabilne
Foto: Pexels / Jan-Rune Smenes Reite

Cijene nafte stabilizirale su se u petak na međunarodnim tržištima, a u tjednu ostale gotovo nepromijenjene. Cijena barela je na londonskom tržištu ojačala 49 centi u odnosu na prethodno zatvaranje, na 112,53 dolara. Barel je na američkom tržištu porastao 24 centa i njime se trgovalo po 112,45 dolara.

– Ako se podaci o rastu u SAD-u nastave pogoršavati, cijene nafte mogle bi biti ulovljene u negativnu petlju povratnih informacija s burzi – rekao je Stephen Innes iz SPI Asset Managementa. No unatoč višim cijenama goriva, Amerikanci se vraćaju za volane, prema izvješću Federalne uprave za autoceste.

Europska unija se nada da će postići dogovor o predloženoj zabrani uvoza ruske sirove nafte koja uključuje iznimke za zemlje koje najviše ovise o ruskoj nafti, kao što je Mađarska. Istodobno, Iran teže prodaje svoju naftu kada je dostupno više ruskih barela, a izvoz iranske sirove nafte u Kinu naglo je pao od početka rata u Ukrajini jer Peking kupuje ruske barele uz niže cijene, prenosi Index.hr

U odvojenom je izvješću Organizacija zemalja izvoznica nafte danas objavila da je cijena barela košarice nafte njezinih članica u četvrtak stajala 112,04 dolara i pojeftinila 2,90 dolara u odnosu na prethodni radni dan.

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.