Betoniziranom trgu u Kraljevici vraćaju stari sjaj

Foto: Trg Zrinskih/Grad Kraljevica

KRALJEVICA – Prošli tjedan počeli su opsežni radovi na obnovi Trga Zrinskih u središtu Kraljevice, gdje će se nalaziti Ljetna pozornica. 

Projekt obnove ovog povijesnog dijela Kraljevice težak je 4,2 milijuna kuna, a većim dijelom financiran je europskim sredstvima. Radovi, između ostalog, uključuju vraćanje starih kamenih ploča kojima je trg nekad bio popločen, a sreća u nesreći je, kažu, što je asfalt kojim je trg bio prekriven gotovo pola stoljeća, sačuvao stare kamene ploče koje će u skladu s uputama konzervatora biti restaurirane, presložene i ponovno raspoređene na područje trga.

Foto: Grad Kraljevica

Radovi će potrajati sljedećih pet mjeseci, nakon čega će Grad Kraljevica dobiti reprezentativan i impresivan centar kulturnih aktivnosti i događanja u autentičnom povijesnom prostoru.

Projekt obnove Trga Zrinskih uključuje uređenje velikog dvorišta i prilaza, uređenje natkrivenog trijema te postojećih stepenica i budućeg info centra, kao i proširenje javnog sanitarnog čvora sa ciljem formiranja centralnog mjesta za različite manifestacije. Projekt obnove trga je sastavni dio Projekta „Povežimo se baštinom“ realiziranog unutar ITU mehanizama Urbane aglomeracije Rijeka, sufinanciranog sredstvima Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije Europski strukturni i investicijski fondovi te Operativni program konkurentnost i kohezija.

 

J.K.