Nestao zrakoplov koji je poletio iz Splita!

Zrakoplov koji je krenuo iz Splita nestao je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe, izvijestilo je Ravnateljstvo civilne zaštite Ministarstva unutarnjih poslova RH.

Hrvatska kontrola zračne plovidbe obavijestila je Operativni centar civilne zaštite o nestalom zrakoplovu tipa Cessna sjeverno od Rakovice, na visini 2300 stopa ili oko 700 metara nadmorske visine, koja je krenula iz Splita, a kretala se u smjeru sjevera prema Njemačkoj.

Operativni centar civilne zaštite je o koordinatama nestanka obavijestio OKC MUP-a te HGSS. Na koordinate nestanka upućeni su članovi HGSS-a s dronom i policija. Županijski centar civilne zaštite 112 Karlovac koordinira operativnim snagama na terenu.

Državna intervencijska postrojba civilne zaštite je u pripravnosti.

O nestanku zrakoplova oglasila se i PU karlovačka

“Danas, 29. svibnja u 11,48 sati policija je od Ravnateljstva civilne zaštite zaprimila dojavu da je s radara Hrvatske kontrole zračne plovidbe u 11,25 sati nestao zrakoplov tipa Cessna 182, na širem slunjskom području. Zrakoplov je letio iz pravca Splita prema Njemačkoj.

Odmah po dojavi u pretragu područja su se uključila 34 policijska službenika među kojima pripadnici specijalne i interventne policije te 28 pripadnika Hrvatske gorske službe spašavanja koji u pretrazi koriste dron”, priopćili su iz policije.