1 min. čitanja

Konferencija o plavom razvoju i rastu Kvarnera

Konferencija o plavom razvoju i rastu Kvarnera
Foto: Screenshot

RIJEKA – Na terminalu u riječkoj luci sutra se održava konferencija “BLUE GROWTH – KVARNER 2030” s temom gospodarskog rasta i razvoja Kvarnera do 2030. godine.

Naglasak konferencije je na maritimnoj i turističkoj industriji kroz investicije u digitalizaciju i primjenu novih tehnologija poput vodika.

Primjer svega navedenog je buduća ACI marina Rijeka koja predstavlja najveću investiciju u povijesti hrvatskog nautičkog turizma te je, kažu, vodeći primjer plavog rasta na Kvarneru.

Cilj konferencije je predstaviti odnosno identificirati potencijale Kvarnera kao centra izvrsnosti za razvoj novih tehnologija i pametnih vještina te generirati nove ideje i dati poticaj novim investicijama i projektima u navedenim sektorima.

Konferencija će ugostiti mnoga poznata imena poslovnog svijeta vodećih domaćih i međunarodnih kompanija, te istaknute pojedince iz znanstvenog i javnog sektora koji će o gore navedenim temama raspravljati kroz tri panela: Impact of digital era, Hydrogen Valley i Blue growth – Kvarner.

Konferencija počinje u 9 sati na terminalu u riječkoj luci, ulica Lukobran 1. Organizatori konferencije su Lürssen grupa i tvrtke Gitone Kvarner d.o.o., ACI d.d., ACI-GITONE d.o.o. te Novi list.

J.K.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.