Svako od stabala na pulskim Giardinima označeno QR kodom

Foto: Grad Pula

PULA – Pulska gradska uprava predstavila je novi komunikacijski kanal putem kojih građani mogu u realnom vremenu pratiti aktivnosti na projektu uređenja Giardina. 

– Napravili smo zdravstveni karton zelenog fonda kojeg imamo na ovom prostoru i od danas je na  službenim stranicama Grada Pule dostupna poveznica na kojoj se može pratiti tijek svih  aktivnosti, a na kojoj će biti dostupna i sva dokumentacija iz koje će biti vidljiv razvoj projekta – istaknula je pročelnica Upravnog odjela za lokalnu samoupravu Anja Ademi.

Na svako stablo na Giardinima postavljen je QR code koji skeniranjem daje zdravstveni karton tog stabla. Na taj način građani se mogu upoznati sa stanjem zelenog fonda na Giardinima.

– Svaka faza i svi dokumenti u razvojnom procesu bit će dostupni na uvid svima i moći će pratiti dinamiku razvoja. Giardini su svima nama jako važni, to nam je zelena oaza, svojevrsna pluća grada, dnevni boravak jer smo se na njemu navikli družiti, mjesto na kojem želimo realizirati širu pješačku zonu a time ujedno promovirati stvaranje i korištenje javnih, multifunkcionalnih prostora – kazala je pročelnica Upravnog odjela za prostorno planiranje i zaštitu okoliša Ingrid Bulian.

Giardini će i ubuduće biti zelena oaza i važan simbol grada, a sve konkretne odluke o budućim rješenjima temeljit će se na stručnim znanjima i iskustvima, poručuju iz gradske uprave.