2 min. čitanja

Veterinarska inspekcija traži hitno premještanje pasa iz azila sa Žarkovice

Veterinarska inspekcija traži hitno premještanje pasa iz azila sa Žarkovice
Foto: Društvo za zaštitu životinja Dubrovnik

DUBROVNIK – Dubrovačka gradska uprava izvijestila je o netom pristiglom nalazu veterinarske inspekcije u kojem se traži hitno premještanje svih pasa iz azila na Žarkovici. Rok u kojem se to mora učiniti je 15 dana.

Sanitat Dubrovnik d.o.o. zaprimio je novo rješenje Službe veterinarske inspekcije kojim se od komunalnog društva traži da hitno zbrinu sve kućne ljubimce, odnosno pse “iz neodobrenog objekta za smještaj životinja (skloništa) s javne površine Žarkovica u Dubrovniku, koje obavlja djelatnost bez rješenja Ministarstva poljoprivrede, putem odobrenog skloništa za životinje”. Za to su im dali rok od 15 dana.

Iz Grada podsjećaju da je još u svibnju poslano prvo rješenje kojim su utvrđene nepravilnosti i u kojem je naloženo hitno zbrinjavanje bolesnih i ozlijeđenih životinja. Dosad je u suradnji sa Sanitatom Dubrovnik, veterinarskim ambulantama i tri udruge – Udruga Pobjede, Sklonište Prijatelji Čakovec i udruga Prijatelji životinja, pokrenuta žurna akcija te je do sada zahvaljujući volonterima udomljen 51 pas sa Žarkovice.

Volonteri su evidentirali sve pse, izradili i nadopunili postojeće zdravstvene kartone, proveli potrebna testiranja i započeli liječenja. Psi se dalje pripremaju za udomljenje putem registriranih skloništa, u suradnji sa ugovornim skloništem Animalis Centrum iz Splita i sa Specijalističkom Veterinarskom Praksom Bobanović iz Dubrovnika.

Foto: Facebook

Trenutačno više od 200 pasa sa Žarkovice treba adekvatnu skrb i sigurnost doma, zbog čega je pokrenuta kampanja za udomljavanje „Adopt Žarkovica“. Sve životinje su fotografirane i uz sve informacije i opis, objavljene na web-stranici www.adopt-zarkovica.eu te na stranicama na Facebooku Adopt Zarkovica Dogs i Instagramu AdoptZarkovica. Svi zainteresirani mogu pomoći i privremenim smještajem, tj. pružanjem privremenog doma.

U podacima svakog psa navedena je lokacija, jer su neki već u u registriranom skloništu, ili putem skloništa privremeno udomljeni. Udomljavanjem tih pasa oslobađa se mjesto kod privremenih udomitelja ili u skloništu, za prihvat novih pasa u potrebi. Sve informacije o psima na www.adopt-zarkovica.eu dostupne su i na engleskom jeziku.

Iz dubrovačke gradske uprave, koja se doduše nije previše isprsila niti stala u obranu 17-godišnje mačke Anastazije koja je iz samo njima poznatih razloga zasmetala upravi Kneževa dvora, uvjeravaju kako će do kraja ovog mjeseca biti ishodovana građevinska dozvola za gradnju novog azila u Dubrovniku, čija gradnja bi trebala početi do kraja godine.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.