NISU SVI PROTIV Objavljeno pismo podrške dogradnji luke Mrtvaška

Foto: ŽLU Mali Lošinj

MALI LOŠINJ – Gradski vijećnici Grada Malog Lošinja te predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista objavili su pismo podrške provedbi rekonstrukcije luke Mrtvaška na otoku Lošinju.        

Pismo prenosimo u cijelosti:

“Budući da se u javnom i medijskom prostoru sve češće spominje mogućnost odustajanja od provedbe projekta rekonstrukcije luke Mrtvaška na otoku Lošinju, želimo javno i nedvosmisleno dati podršku nastavku projekta dogradnje luke Mrtvaška. 

Ovim putem apeliramo na sve nadležne, Ministarstvo, Primorsko-goransku županiju i Županijsku lučku upravu Mali Lošinj, da iznađu način da se ovaj hvalevrijedan projekt realizira.

Smatramo kako je važnost ovoga projekta neupitna, osobito u smislu poboljšanja prometne povezanosti sjevernojadranskih otoka te podizanja kvalitete života na njima. 

Na području Grada Malog Lošinja stalno živi više od 7.500 stanovnika. Svima njima i njihovim gostima realizacijom projekta Mrtvaška otvorit će se nebrojene mogućnosti koje će za sobom donijeti daljnji gospodarski i turistički razvoj što nam je svima zajednički cilj. 

Mi, članovi Gradskog vijeća, kao i predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista koje djeluju na području Grada Malog Lošinja apeliramo na sve uključene u projekt da se, uvažavajući isključivo realne potrebe stanovnika otoka Ilovika (snižavanje dijela rive i prometovanje lokalne pomorske taxi linije na relaciji Ilovik – Mrtvaška za cijelo vrijeme radova što je već ranije predloženo), u što skorijem roku nastavi s realizacijom ovog projekta.

Također, apeliramo i na stanovnike otoka Ilovika da još jednom sagledaju važnost ovakvog projekta i predloženih kompromisnih rješenja za vrijeme trajanja radova, te da u narednim mjesecima pokažu razumijevanje što će u konačnici dovesti do brže i efikasnije realizacije samog projekta. 

S poštovanjem,

Gradski vijećnici Grada Malog Lošinja:                                                     

Dubravko Devčić                                                       

Marijana Dragoslavić         

Elvis Živković

Anto Nedić

Aleksandra Volarić Magazin

Ivan Fabijanić

Biljana Vojniković

Martina Kalac

Predstavnici političkih stranaka i nezavisnih lista:

HDZ Mali Lošinj, Ana Kučić                                     

HSS Mali Lošinj, Mario Kamalić                                     

IDS Mali Lošinj, Andrino Maglievaz

PGS Mali Lošinj, Branko Domac

HNS Mali Lošinj, Elvis Živković 

Nezavisna lista Dubravka Devčića, Dubravko Devčić”

Virtualni natječaj za one kojima nova riva ili lučica treba

Podsjetimo, Morski HR je otvario virtualni “natječaj” u kojem želimo saznati u kakvom je stanju vaš mul, riva ili lučica i zašto im treba obnova?

Pošaljite nam fotografije na info@morski.hr, u porukama na FacebookTwitter ili Instagram profilu. Na naslovnoj fotografiji je raspadnuta lučica u Vinišću, čijem autoru zahvaljujemo nadahnuće za navedeni natječaj.

Ono što možemo obećati je da ćemo ih objaviti sve koji pristignu i poslati Ministarstvu mora, prometa i infrastrukture. Ako ne treba jednima, a onda zasigurno ima prostora da se novac iskoristi za druge. Šteta da propadne.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

SAVAR – DUGI OTOK Slikaj mul, rivu ili lučicu kojima treba obnova!

Slikaj mul, rivu ili lučicu kojima treba obnova!