1 min. čitanja

Pojačan promet u smjeru mora i na graničnim prijelazima

Pojačan promet u smjeru mora i na graničnim prijelazima
Foto: Screenshot

Promet je pojačan na cestama u smjeru mora, posebice na autocestama A1 Zagreb-Split-Ploče, A2 Zagreb-Macelj, A4 Goričan-Zagreb, A6 Rijeka-Zagreb i na A7 Rupa-Rijeka, te na graničnim prijelazima, izvijestio je Hrvatski autoklub (HAK).

Na autocesti A1 Zagreb-Split-Ploče između čvorova Lučko i Bosiljevo II u smjeru mora vozi se u kolonama uz povremene zastoje.

Pritisak je na cestama prema moru. Na autocesti prema Splitu vozi se 20 do 30 kilometara na sat. Ovakva situacija je, kako javlja HAK, sve do čvora Bosiljevo, piše HRT.

Prema graničnim prijelazima Kaštel i Plovanija kolona je oko 3 km, a dijelom se proteže na Istarski ipsilon. Na na autocesti A7 Rupa-Rijeka kolona je pred graničnim prijelazom Rupa u smjeru Slovenije oko 1 km. Pred Krčkim mostom vozi se usporeno u kolonama u oba smjera. Državnom cestom Zagreb-Karlovac (DC1) kolone su povremeno u Rakovom Potoku i Jastrebarskom. Povremeni zastoji na prilazima turističkim središtima duž obale, objavio je HAK u 9.45.

Pojačan je promet na graničnim prijelazima sa Slovenijom na ulasku u Hrvatsku, a najduža su čekanja na GP Bregana, Macelj, Rupa, Kaštel i Plovanija. Na izlasku iz Hrvatske pojačan je promet na GP Bajakovu.

Zbog vjetra na Jadranskoj magistrali (DC8) između Bakra i Senja, državnom cestom između čvora i mjesta Križišće (DC99) i lokalnom cestom Kraljevica-Križišće (LC58107) zabranjen je promet za autobuse na kat, vozila s kamp prikolicama i motocikle (I. skupina).

Hina

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.