1 min. čitanja

Na autocestama pojeftinilo osnovno gorivo

Na autocestama pojeftinilo osnovno gorivo
Foto: Pixabay

Nakon što je Vlada na jučerašnjoj telefonskoj sjednici ponovno na dva tjedna fiksirala najviše maloprodajne cijene goriva na benzinskim postajama koje se ne nalaze na autocestama, stigle su i nove cijene. Posebno iznenađuje pojeftinjenje osnovne vrste goriva na autocestama.

Prema tražilici resornog ministarstva, na benzinskoj postaji Ine Vukova Gorica litra osnovnog eurosupera od ponoći stoji 13,83 kune, a bila je 14,06 kuna, dok je osnovni eurodizel pojeftinio sa 14,57 na 14,28 kuna po litri. Cijena benzinske stotke ostala je na 16,24 kune, isto kao i eurodizel class plus čija litra stoji 16,52 kune.

Na Tifonu Jasenice, Zadarska županija, osnovni eurosuper stoji 13,83 kune, dok je jučer stajao 14,06 kuna, stotka se prodaje za 16,29 kuna po litri što je rast od četiri lipe, osnovni eurodizel za 14,28 kuna, a bio je 14,57 kuna, a eurodizel premium za 16,59 kuna, lipu više nego protekla dva tjedna.

Prema podacima s tražilice cijena goriva Ministarstva gospodarstva i održivog razvoja, cijena osnovnog eurosupera 95 na benzinskim postajama Ine, Petrola, Croduxa, Tifona i još nekih distributera od danas je, izuzmu li se postaje na autocestama, ostala ista kao i u protekla dva tjedna – 13,50 kuna. Nije se mijenjala niti cijena osnovnog eurodizela, koji na većini postaja od danas isto stoji 13,08 kuna.

Podsjetimo, Vlada je jučer produljila zamrzavanje cijena osnovnih goriva na benzinskim postajama izvan autocesta za još 14 dana, a fiksirala je i veleprodajne cijene. To znači da će se litra osnovnog eurodizela na benzinskim postajama koje nisu na autocestama i u iduća dva tjedna prodavati po cijeni od 13,08 kuna za litru, a osnovnog benzina eurosuper 95 – 13,50 kuna po litri. Plavi dizel prodat će se po najviše 9,45 kuna po litri.

J.K.

PROČITAJTE JOŠ:

NOVA ODLUKA VLADE Mjere za gorivo na snazi još dva tjedna
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.