Ministar mora, prometa i infrastrukture bit će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo

Foto: MPPI

Ministar mora, prometa i infrastrukture Oleg Butković bit će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo, a premijer Andrej Plenković zastupnicima u Hrvatskome saboru predložit će ga idući tjedan, potvrđeno je u petak iz Vlade.

– Premijer je odlučio da će novi potpredsjednik Vlade za gospodarstvo biti Oleg Butković i to će idući tjedan predložiti zastupnicima – rekao je Hini glasnogovornik Vlade Marko Milić.

Izbor Butkovića uslijedio je nakon što je iz Vlade, na vlastiti zahtjev, otišao Zdravko Marić koji je obnašao i dužnost potpredsjednika Vlade i ministra financija te će imenovanjem Butkovića biti popunjeno mjesto potpredsjednika Vlade, budući da za ministra financija premijer Plenković predlaže Marka Primorca.

Nakon što budu predstavljeni u Saboru, u petak bi zastupnici trebali glasovati o njihovom imenovanju.

Butković je jedan od troje ministara koji je u Plenkovićevoj Vladi od samoga početka, odnosno od 2016. te ima bogat ministarski staž i iskustvo.

Na unutarstranačkim izborima u HDZ-u 2020. bio je u Plenkovićevom timu, potpredsjednik je stranke i bio je nositelj stranačke liste u 8. izbornoj jedinici na parlamentarnim izborima.

U Vladi će tako na potpredsjedničkim funkcijama biti – kao prvi potpredsjednik Vlade Tomo Medved te kao potpredsjednici Vlade – Davor Božinović, Anja Šimpraga i Oleg Butković, prenosi HRT.

Hina