Policija o prvom danu Ultre: “Nije bilo značajnih incidenata, samo nešto droge”

Foto: Screenshot

SPLIT – Prije, za vrijeme i nakon prvog dana javnog okupljanja „Ultra Europe 2022“, održanog na prostoru sportskog kompleksa Parka mladeži u Splitu, nisu zabilježeni značajniji negativni sigurnosni događaji, u smislu narušavanja javnog reda i mira u većem obimu, ozljeđivanja sudionika javnog okupljanja, niti oštećenja imovine. 

Prijavljeno je pet imovinskih kaznenih djela. Privedeno je ukupno 59 osoba, hrvatskih i stranih državljana, većinom zbog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

U tijeku je kriminalističko istraživanje nad dvije osobe vezano uz kazneno djelo neovlaštena proizvodnja i promet drogama. 

Jedna osoba je kriminalistički obrađena zbog sumnje da je ostvarila obilježja kaznenog djela  neovlaštena proizvodnja i promet drogama i privedena je pritvorskom nadzorniku

Naime, policijski službenici Službe kriminaliteta droga u sklopu kriminalističkog istraživanja jučer su  temeljem naloga obavili pretragu stana i drugih prostorija koje na splitskom području koristi 30-godišnjak, te je tom prilikom pronađeno i od njega  oduzeto 101,9 grama droge kokain i 101,3 grama droge ecstasy.

D.G.