Načelnik koji je spiskao javni novac u bordelu daje ostavku, ali ne na mjesto načelnika!

Foto: Toni Turčinov/Facebook

MURTER – Načelnik općine Murter-Kornati, Toni Turčinov, službenom je karticom sredinom travnja plaćao usluge u austrijskom bordelu. U bordelu je spiskao čak 1560 eura, piše Telegram koji je u posjedu računa koji pokazuju da je Turčinov sredinom travnja 2019., između 1.37 i 3.38 ujutro, u klagenfurtskom klubu La Cocotte triput upotrijebio općinsku karticu. Dvaput je ispeglao iznose od 600 eura i jednom 360 eura, potrošivši tako u jednoj noći ukupno 1560 eura proračunskog novca.

Dao je ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije, što znači da ostaje načelnik općine Murter-Kornati.

Svoj je odlazak pojasnio u priopćenju koje prenosimo u cijelosti:

– Kako Vam je poznato internetski portal Telegram.hr danas je objavio članka naslova: Telegram ekskluziv: načelnik Murtera otišao u Austriju u bordel i tamo na službenu karticu Općine potrošio 1560 eura. U samom članku autor g. Andrej Dimitrijević je selektivno objavio informacije koje najvećim dijelom idu k rušenju mog ugleda i časti, te nanošenju štete meni osobno i mojoj užoj obitelji.

Još jednom ističem kako sam u prethodnom tjednu dobio upite na e-mail od navedenog autora, a na postavljena pitanja istog sam opširno odgovorio i istom dostavio traženu dokumentaciju, a što dostavljam u privitku ovog očitovanja. Ukazujem kako pročelnica gđa Turčinov Rameša nije objavila imena i prezimena svih osoba koja su sudjelovala u projektu promocije Općine Murter-Kornati, jer je ista poštovala odredbe Opće uredbe o zaštiti osobnih podataka i naravno privatnost istih.

Kako sam ranije objasnio, u kasnim noćnim satima došlo je do pogreške, odnosno omaške u plaćanju obzirom da je moja osobna kartica i kartica Općine izdana od strane iste banke i da sam omaškom upotrijebio karticu Općine, umjesto svoje kartice.

Zbog navedene pogreške se ispričavam svojim sumještanima i ukazujem na činjenicu da za Općinu Murter-Kornati nije nastala nikakva materijalna šteta, s obzirom da sam trošak smještaja platio svojom osobnom karticom, a koji iznos je gotovo identičan iznosu potrošenom u navedenom noćnom klubu.

S obzirom da je navedeno postupanje bilo rezultat nepažnje i omaške, a nikakve namjere da trošim novac Općine Murter Kornati na neprimjeren način, navedeni put isključivo je planiran kako bi se napravila što bolja i kvalitetnija promocija Općine Murter- Kornati, a kako bi sama Općina u budućnosti, kao i njezini mještani ostvarili bolje turističke rezultate.

Kako bih spriječio daljnje medijske napise i pritiske na svoju obitelj i suradnike donio sam odluku da se povučem iz javnosti, kao i da podnesem ostavku na mjesto županijskog vijećnika u Županijskoj skupštini Šibensko-kninske županije kako ne bih nanosio nikakvu štetu svojim suradnicima i aktualnom županu.

Nastavljam dalje raditi na projektima koje smo započeli u Općini Murter Kornati, uz podršku svojih suradnika i sumještana’, naveo je u priopćenju.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Načelnik Murtera trošio općinski novac u austrijskom bordelu