Okupatori plaže u Sevidu još tijekom noći “rezerviraju” mjesto

Foto: Čitatelj

SEVID – Svake sezone isto. Plaža je ranom zorom, i prije sunca (čak i noću) već “rezervirana” ručnicima u ovom malom mjestu, pored Rogoznice.

– Ma skoro stalno se to događa, ovisi koja grupa okupatora stiže i koliko ostaje. Naravno da to nije samo tu, ali moran priznat da je zasad puno bolje nego lani. Plastične ležaljke na “privatnim mulovima” su također problem u kojem jednako sudjeluju i naši lokalci i “naši stranci” sa zapadnoeuropskom kulturom koju su donili sa sobon. A doma ne smidu bacit čik na ulicu od straja – kaže nam čitatelj koji šalje ovu fotografiju.

Kaže da se još ljeto i živci nisu dobro zagrijali, ali kad krene akcija komunalaca kao što je bio slučaj lani, onda će sve što nađu na plaži bez nadzora, pokupiti.

Treba li još spominjati da rezervacija na pomorskom dobru nema, da privatnih mulova i plaža nema i ako zateknete “rezervirano” mjesto, bez čovjeka koji ga koristi, možete mirne savjesti, spakirati pronađene stvari i skloniti ih, te uživati u moru, suncu ili hladu (po želji), do mile volje. Ne dajte da vas preplaše oni kojima je jedini argument pohlepa i bezobrazluk.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ: