2 min. čitanja

Upozorenje nautičarima: “Dvije žene na dasci prelaze Korčulanski kanal, treća se kod Pelješca sunča pola milje od obale!”

Upozorenje nautičarima: “Dvije žene na dasci prelaze Korčulanski kanal, treća se kod Pelješca sunča pola milje od obale!”
Foto: Čitatelj

U nautičkim grupama dijeli se fotografija dvije žene, koje, po svemu sudeći, u ovom trenutku veslaju na dasci Korčulanskim kanalom.

– Veslaju na relaciji Korčula – Hvar i to same, na supu. Idu prema Pločici ili Šćedru, pa eto, pripazite na njih ako ih netko vidi – komentira autor fotografije, upozoravajući kolege na ove veslačice.

Foto: Čitatelj

Od jednog nautičara smo dobili i fotografije još jedne žene koja je, prema njegovim tvrdnjama odveslala pola milje od obale, legla na dasku i tako se sunča nasred pučine.

Foto: Čitatelj

Podsjetimo, ovih dana bilo je nekoliko traganja i spašavanja za neopreznim avanturistima koji su se u kajacima ili na sup dasci znali uputiti do naoko obližnjeg otoka, no otvoreno more izuzetno je opasno i na ovakve avanture se nipošto ne bi smjeli upuštati.

Foto: Čitatelj

Uostalom, veslati kajakom ili supom dalje od obale, pogotovo na plovnom putu je i zakonom zabranjeno. No, važnije od svega je što se ovakvim nepromišljenim potezima riskira vlastiti život, ali i nepotrebno troše resursi tijekom traganja i spašavanja.

D.G.

PROČITAJTE JOŠ:

Lučki kapetan opisao potragu za ocem i sinom: “Pronašli smo ih bose i šokirane na oštrim stijenama”
HGSS objavio detalje potrage za nestalim ocem i sinom na Krku – Dan ranije spašavali “planinara u japankama”
Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.