2 min. čitanja

Pljačkao casina u Zadru i Šibeniku, pa da sakrije tragove, potopio automobil u moru

Pljačkao casina u Zadru i Šibeniku, pa da sakrije tragove, potopio automobil u moru
Foto: Gwendal Cottin / Unsplash

ZADAR/ŠIBENIK – U Policijskoj upravi zadarskoj, Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijskih uprava šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim da je počinio dva kaznena djela razbojništva.

Sumnjiči ga se kako je 13. srpnja 2022.godine, radi stjecanja materijalne koristi i po prethodno smišljenom planu, prvo oko 03,03 sata u Zadru maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, zatim vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 40-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena i predala u iznosu od 8.210 kuna.

Nakon počinjenja ovog kaznenog djela osumnjičeni se osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka uputio u Šibenik gdje je oko 05,24 sata maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, opet vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 19-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena predala u iznosu od 35.000 kuna.

Foto: MUP

Kriminalističkim istraživanjem i dojavom građana u Trogiru u moru je pronađen osobni automobil kojeg je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenih djela, a nakon postupanja policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske automobil je izvađen iz mora te su uz Nalog Županijskog suda u Splitu pretragom automobila pronađeni predmeti kojima je osumnjičeni bio maskiran prilikom počinjenja kaznenih djela.

Također je uz Nalog Županijskog suda u Zadru izvršena je pretraga doma i prostorija koje osumnjičeni koristi gdje je na skrovitom mjestu pronađen dio novca koji je otuđen u ovim kaznenim djelima.

Uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.

D.G.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.