Pljačkao casina u Zadru i Šibeniku, pa da sakrije tragove, potopio automobil u moru

Foto: Gwendal Cottin / Unsplash

ZADAR/ŠIBENIK – U Policijskoj upravi zadarskoj, Službi kriminalističke policije, Odjelu općeg kriminaliteta, u suradnji s policijskim službenicima Policijskih uprava šibensko-kninske i splitsko-dalmatinske dovršeno je kriminalističko istraživanje nad 25-godišnjim hrvatskim državljaninom osumnjičenim da je počinio dva kaznena djela razbojništva.

Sumnjiči ga se kako je 13. srpnja 2022.godine, radi stjecanja materijalne koristi i po prethodno smišljenom planu, prvo oko 03,03 sata u Zadru maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, zatim vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 40-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena i predala u iznosu od 8.210 kuna.

Nakon počinjenja ovog kaznenog djela osumnjičeni se osobnim automobilom Ford zadarskih registarskih oznaka uputio u Šibenik gdje je oko 05,24 sata maskiran ušao u automat klub sa sjedištem u Zagrebu, opet vatrenim oružjem-pištoljem zaprijetio 19-godišnjoj zaposlenici i zatražio novac koji mu je oštećena predala u iznosu od 35.000 kuna.

Foto: MUP

Kriminalističkim istraživanjem i dojavom građana u Trogiru u moru je pronađen osobni automobil kojeg je osumnjičeni koristio prilikom počinjenja kaznenih djela, a nakon postupanja policijskih službenika Policijske uprave splitsko-dalmatinske automobil je izvađen iz mora te su uz Nalog Županijskog suda u Splitu pretragom automobila pronađeni predmeti kojima je osumnjičeni bio maskiran prilikom počinjenja kaznenih djela.

Također je uz Nalog Županijskog suda u Zadru izvršena je pretraga doma i prostorija koje osumnjičeni koristi gdje je na skrovitom mjestu pronađen dio novca koji je otuđen u ovim kaznenim djelima.

Uz kaznenu prijavu Županijskom državnom odvjetništvu u Zadru osumnjičeni je predan pritvorskom nadzorniku Policijske uprave zadarske.