U pekarnici na Hvaru pizzu platili 400 kuna!

Foto: Pixabay/Ilustracija

HVAR – Nastavlja se virtualno zgražanje “ljetnim” cijenama u Hrvatskoj. Već i vrapci na grani znaju da su najpopularnija turistička odredišta na obali ujedno i najskuplja, no tko bi se nadao da će se na popisu takvih mjesta naći i jedna – pekarnica. 

Hvar slovi za jednu od skupljih destinacija na našoj obali i svatko zdravog razuma, tko u sezoni namjerava tamo provesti odmor, trebao bi se pripremiti da će za tu lokaciju morati posegnuti “dublje u kesu”. Nisu ni tamošnje pekarnice što su nekad bile, a potvrđuje to i račun za dvije jumbo pizze koji je nedavno objavio tjednik Nacional.

Foto: Screenshot/Nacional

Na računu stoji da dvije jumbo pizze koštaju 800 kuna. Navedena cijena možda i ne bi bila neobična da su pizze kupljene u nekom od razvikanih restorana, no kupljene su u običnoj pekarnici u kojoj se prodaju kruh, peciva, kolači i ostali pekarski proizvodi. Nije riječ o luksuznom restoranu, već o pekarskom obrtu koji se ni po čemu ne ističe od drugih sličnih obrta.

Što se osim kvasca, brašna, malo ulja, nešto soli i vode nalazi u tijestu ove pizze ili u njezinom nadjevu, zasad će ostati misterija.

 

J.K.