Održana 5. Virska terca, tradicionalna manifestacija dalmatinskih klapa

Foto: Kažimir Škrbić

VIR – Peto izdanje tradicionalne Virske terce okupilo je sinoć na otoku Viru sedam mješovitih i ženskih klapa koje su se na virskoj rivi predstavile otočnoj publici.

Tradicionalnu manifestaciju klapskog a cappella pjevanja otvorila je po običaju domaća mješovita klapa Puntadura, a redom su još nastupili mješovita klapa Kolajna iz Zadra, ženska klapa Preženca iz Zadra, mješovita klapa Školji iz Tkona, mješovita klapa Karamiž iz Ražanca, mješovita klapa Maraška iz Zadra i ženska klapa Garoful iz Bibinja.

Ljubiteljima dalmatinskog pivanja ove su mješovite i ženske klape bile dobro poznate, najviše zahvaljujući njihovom dugogodišnjem djelovanju i njegovanju tradicionalnog načina pjevanja te brojnim uspješnim nastupima na festivalima i klapskim večerima širom Zadarske županije, Dalmacije i Hrvatske.

Na kraju Virske terce klapski pivači i pivačice zajedno su zapjevali vječnu „Cesaricu“ u znak sjećanja na Olivera Dragojevića, a druženje je po tradiciji nastavljeno na terasi restorana Kotarina. 

Manifestaciju klapskog pivanja sponzorira Općina Vir, pa je voditeljima klapa zahvalnice za sudjelovanje na Virskoj terci uručio načelnik Općine Vir Marino Radović, dok je za organizaciju manifestacije i cijeli event bila zaslužna destinacijska menadžment kompanija Vir turizam uz podršku virske Turističke zajednice. 

Foto: Kažimir Škrbić

Kažimir Škrbić