2 min. čitanja

Pogledajte ove maštovite turiste koji su "doskočili" skupoj Hrvatskoj

Pogledajte ove maštovite turiste koji su "doskočili" skupoj Hrvatskoj
Foto: Čitatelji / DDPD

Hrvatska je preskupa? Njima nije! U trenucima dok se na našoj obali odmara više od milijun gostiju u jednom trenutku, neki od njih snalažljiviji su od drugih, pa vrijeme i energiju troše na neka elegantnija rješenja za izbjegavanje prečestog dodirivanja novčanika.

Naišli smo na više slučajeva izbjegavanja plaćanja smještaja, pa čak i u kampu, a kreativnosti jednostavno nema kraja. Odabrali smo tri slučaja, a svaki od njih je jedinstven.

Slučaj prvi: Parking trgovačkog centra, preko dva mjesta za osobe s invaliditetom

Vozač ovog kampera njemačkih registacijskih oznaka zaustavio se na parkiralištu trgovačkog centra Plodine u Rogoznici. I to tako da je zauzeo čak dva mjesta za osobe s invaliditetom.

- Ovo je primjer neodgovornosti vozača i krajnjeg bezobrazluka. Krkan - okupator iz Njemačke - kazao nam je čitatelj koji je fotografirao ovu tužnu scenu

Foto: Čitatelj

Slučaj drugi: Kuća na Porcheu

Nije da se nema. Tko ima za ovakav automobil, zasigurno ima i za hotelski smještaj ili barem za kamp, no vlasnik ovog limenog ljubimca odlučio se za neobično rješenje, montirati šator na krov automobila.

Je li tražio posebne tvorničke preinake, kako mu se isti ne bi ulupio, teško je znati samo s fotografije. No možemo znati da je fotografija nastala na Hvaru i kako piše stranica Dnevna doza prosječnog Dalmatinca koja ju je objavila: "Dolazi kriza".

Foto: DDPD

Slučaj treći: Hotel na kotačima

Ovaj je apsolutni pobjednik. Ideja hotela na kotačima nije uopće nova, naprotiv, ova njemačka kompanija prakticira ovu vrstu avanturističkog turizma još od 1945. godine. Svi gosti noće u kabini Rotela, a prosječna veličina grupe koju vode na neobične turističke rute je oko 22 sudionika.

Jedna od tura koju oglašavaju na svojim stranicama je i "pješačka tura po Hrvatskoj", a cijena po sudioniku je 1340 eura. Za 30-ak tisuća eura koliko će ovaj prijevoznik zaraditi po turi, čovjek bi pomislio da imaju namjeru barem platiti parking. No umjesto toga ovaj je majstor zauzeo 5-6 parkirnih mjesta ispred trgovačkog lanca na Putu Murvice u Zadru.

Foto: Čitatelj

Jurica Gašpar

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.