>
  1 min. čitanja

Berba i prerada maslina na Korčuli u punom je zamahu - Ulje je odlične kvalitete!

Berba i prerada maslina na Korčuli u punom je zamahu - Ulje je odlične kvalitete!
Foto: Pixabay/Ilustracija

Berba i prerada maslina na Korčuli u punom je zamahu. Do sada je u dvanaest korčulanskih uljara prerađeno oko pola ovogodišnjeg uroda, a ulje je odlične kvalitete.

Osjetno je porastao radman, odnosno količina ulja u maslinovom plodu, i to od 14 do 19 posto. Pogodno su djelovale povoljne vremenske prilike uz dosta sunca i bez oborina. Najveći broj maslinara ulje prerađuje odmah nakon branja, što doprinosi njegovoj visokoj kvaliteti, a neki masline prije prerade određeno vrijeme drže u moru ili vodi.

I ove je godine problem otkup ulja. U korčulanskim konobama dosta je neprodanog ulja iz prijašnjih godina, a ovogodišnji urod povećat će njihove zalihe, prenosi Radio Dubrovnik.

I.N.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.