>
Ovaj, po mnogočemu poseban mali hotel smješten u srcu maslinika na Dugom otoku, ušao je u uži izbor za najbolji hotel izvan Velike Britanije po mišljenju čitatelja časopisa Food and Travel Magazine.
Mali ekskluzivni hotel, iako im je tek druga sezona, već dokazuje da znaju kako od sunca i mora stvoriti elitni turistički proizvod.
Vlasnica hotela Nives Morović kaže da proizvode sami sve što mogu, npr. voće, povrće, jaja, a to gosti posebno cijene.
Sve je krenulo od masline i maslinova ulja, ovjenčanog brojnim najvišim svjetskim priznanjima. Morovići upravo dovršavaju ovogodišnju berbu.
- Naši gosti su sudjelovali u "Big game fishingu". Ulovili su dvije, hajdemo reći ozbiljne ribe, kakve bi poželio svaki ribolovac. Spajamo i ribarstvo i maslinarstvo, odnosno proizvodnju maslinovoga ulja - kazao je vlasnik hotela Goran Morović i dodao kako njihovo ulje jako dobro kotira u svijetu.
- Imamo sve startne prednosti u odnosu na našu konkurenciju - dodao je.
Uz domaće namirnice i autentičan doživljaj, ponudu kompletira sve rjeđe dostupan mir i izoliranost. Istodobno u uljari se ne gubi niti trenutak. Masline moraju ući u preradu ne toplije od 23 stupnja, kako bi ulje bilo uistinu hladno prešano. Tu su i kolege iz britanskog turističkog magazina.
- Bilo je predivno, opuštajuće. Vidjeli smo fantastičan nacionalni park, a sad sam doista uzbuđen što ću vidjeti kako se proizvodi maslinovo ulje - izjavio je Ben Carter iz Londona.
Nije to uobičajena turistička ponuda, no ostale dijelove pobjedničke kombinacije i ne bi bilo teško oponašati. Dovoljno je cijeniti ono što imamo i biti u tome iskreni i dosljedni, piše HRT.
I.G.
PROČITAJTE JOŠ:
© 2024 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev