>
Edukativna radionica „Primjeri dobre prakse povezivanja lokalnih proizvođača i ugostitelja“ u organizaciji LAG-a „Kvarnerski otoci“, 20. veljače 2025. privukla je sudionike koji su mogli puno toga korisnog naučiti.
Posebno se istaknula važnost umrežavanja lokalnih proizvođača, ugostitelja, kao i hotelskih objekata, važnost digitalizacije poslovanja i, na koncu, mjerenje samog uspjeha. Neki primjeri dobre prakse bili su i izloženi u muzeju Apoksiomen.
Naime, sedmero izlagača, proizvođača autohtonih proizvoda s Lošinja, Cresa i Krka, područja koje obuhvaća LAG „Kvarnerski otoci“, izložili su svoje proizvode za primjer. Domaći voćni džemovi i marmelade, likeri kadulje, limuna i mirte iz Malog Lošinja, vrhunska vina, domaći creski sir, neizostavni lošinjski krokant, poznati ručno rađeni domaći keksi creski kacotini, kao i njihovi ukusni kolači i razni pekarski proizvodi, ekstra djevičansko maslinovo ulje od plodova uzgojenih u ekstenzivnim maslinicima, te rakije, likeri raznih okusa i maslinovo ulje s otoka Krka pljenili su pozornost u izlagačkom dijelu kojeg je ukrasila Vesna Javorović dekoracijama koristeći autohtona bodulska bilja uz ostale prigodne detalje.
Radionicu je vodila Đurđica Šimičić koja je pridobila sudionike pričajući o svom bogatom iskustvu koje je skupila kroz rad, kako kaže, s divnim ljudima i profesionalcima u turizmu u više od 30 destinacija Hrvatske i svijeta.
Edukativna radionica se održala u sklopu projekta „KUlinarska HArmonija ČArobnih okusa Primorsko – goranske županije“ za ugostitelje i proizvođače hrane koji se nalaze na području LAG-a „Kvarnerski otoci".
Foto: Press
J.T.
© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev