>
  2 min. čitanja

Japanska radionica kuhanja u Zadru - stigla je najpoznatija japanska "chefica"!

Japanska radionica kuhanja u Zadru - stigla je najpoznatija japanska "chefica"!
Foto: Sveučilište u Zadru

Sveučilište u Zadru sinoć je ispred studentskog restorana Barbakan priredilo japansku radionicu kuhanja s Maki Magayoshi.

Dolazak najpoznatije japanske "chefice“ u Hrvatskoj privukao je čak osamdesetak posjetitelja, što je dokaz velikog interesa za ovakvim događanjima u zadarskoj sredini.

Maki Nagayoshi je prije nekoliko godina za svoj novi dom odabrala Zagreb, gdje je otvorila minijaturnu gostionicu Pink Pig, u kojoj servira tradicionalna japanska jela, bez sushija i uobičajenih pomodarskih jela u sličnim objektima.

Za prezentaciju u Zadru je odabrala mochi, elastičnu japansku poslasticu napravljenu od ljepljive riže, koja datira još iz razdoblja Heian (794.-1185.). A da bi se do nje došlo, sudionici radionice morali su drvenim batovima "mlatiti“ rižu u posudi koju je Maki podlijevala vodom, sve dok se nije pretvorila u gotovu smjesu koja se servira u slanoj ili slatkoj verziji, ovisno o dodacima. Uz zarazno veselje koje je širila Maki je lako našla dragovoljce, a na kraju su svi zajedno degustirali ovaj jedinstveni specijalitet.

J.T.

Pritisnite ESC za zatvaranje.

© 2025 Morski HR. Powered by Ghost & Staticweb.dev

You've successfully subscribed to Morski HR
Great! Next, complete checkout for full access to Morski HR
Welcome back! You've successfully signed in
Success! Your account is fully activated, you now have access to all content.
Success! Your billing info is updated.
Billing info update failed.
Your link has expired.